nyheter

nyheter

Om Solvent Red 146.

Løsemiddelrød 146er et dyprødt pulverisert stoff som viser god løselighet i organiske løsemidler som alkoholer, etere, estere osv., men er uløselig i vann. Som fargestoff er løsemiddelrødt 146 mye brukt i fargestoffindustrien, spesielt i farging av tekstiler, fibre og plastprodukter. Samtidig kan den også brukes i blekk-, malings- og pigmentindustrien.

Mer spesifikt fungerer løsemiddel Red 146 godt i plastfarging. Pigmentet er ikke lett løselig i konvensjonelle løsemidler, så det er vanligvis nødvendig å fordele det jevnt i plasten ved mekanisk omrøring for å oppnå den ideelle fargeeffekten. I kontrast er løsemiddelfarger som løsemiddelrød 146 bedre oppløst i plast, og gir dem lyse farger.

In plastfarging, er det vanligvis to måter å bruke løsningsmidlet rødt 146 på: den ene er å løse opp løsningsmidlet rødt 146 i det passende organiske løsningsmiddelet på forhånd, og deretter tilsette det til polymeren; Den andre er å tilsette løsningsmidlet rødt 146 direkte til den varmsmeltede polymeren.

Den forhåndsoppløste metoden sikrer en jevn fordeling av fargestoffet i polymeren, noe som resulterer i en lysere, mer konsistent farge. Imidlertid krever denne metoden nøyaktig kontroll av forholdet mellom løsemiddel og fargestoff, samt temperaturen og tiden for blanding og oppvarming, ellers kan det føre til at fargestoffet utfelles eller spres ujevnt. Den direkte tilsetningsmetoden er enklere og raskere, men kan kreve høyere temperatur og lengre tid for å sikre at fargestoffet helt oppløses og dispergeres.

I tillegg til plastfarging kan løsemiddel Red 146 brukes i mange andre bruksområder. For eksempel kan den brukes som en biologisk farge for å vise strukturen til celler og vev; Den kan også brukes til laserutskriftskassetter for å gi en knallrød utskriftseffekt; Den kan også brukes til å trykke tekstiler og papir for å gi en langvarig rød farge.

Totalt sett er løsemiddel Red 146 et svært effektivt fargestoff som kan gi klare farger i mange forskjellige bruksområder.

 


Innleggstid: Aug-07-2024